Shiatsu & Massage Praktijk Halsema

Shiatsu Rhyoho

Shiatsu is Japans en betekent vingerdruk. Deze drukpuntmassage werkt ontspannend en preventief en kan verlichting geven bij veel lichamelijke en psychische klachten.

Tijdens de shiatsu behandeling wordt voornamelijk gebruik gemaakt van vingers, duimen en handpalmen, maar ook stretchingen en afstrijkingen worden toegepast om spieren, bindweefsel, bloedsomloop en organen te stimuleren, maar ook de meridianen (dit zijn energiebanen) te reguleren en blokkades op te heffen. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd en het zenuwstelsel tot rust gebracht. Shiatsu is hierdoor toepasbaar voor de meest uiteenlopende klachten zoals nek,rug, migraine, stress, tenniselleboog en spastische darm. Het is dan ook een zeer belangrijk onderdeel bij de therapeutische behandeling.

Stoelshiatsu

Ook geef ik stoelshiatsu, dit geef ik in mijn praktijk in Kleine Huisjes waar ik de stoel heb staan. Stoelshiatsu is drukpuntmassage op een speciaal ontwikkelde stoel om een zeer ontspannen en rustgevende houding aan te kunnen nemen. Met manuele technieken worden die gebieden gemasseerd waar stress en spanning vaak het eerst voelbaar zijn. Ook zonder klachten is shiatsu een uitstekende manier om preventief aan uw gezondheid te werken. Nek, schouders, rug, armen en handen kunnen zo behandeld worden. Bij stoelshiatsu kan u uw kleren aanlaten en duurt een half uur. Stoelshiatsu is een laagdrempelige, prettige methode om het stressniveau te verlagen of te voorkomen. Stoelshiatsu kan ik ook bij bedrijven geven, iedereen die stoelshiatsu heeft ondergaan is enthousiast.